Wawa Dan Aeril Ditudvh Menunjuk , PU Amin Tampil Jelaskan Zakat Memang Perlu Diuar-uarkan

Kejayaan pasangan selebriti dan jua usahawan terkenal, Wawa Zainal dan Aeril Zafrel bayar zakat lebih RM1juta zakat perniagaan telah mendapat perhatian ramai sehingga dituduh menujuk.

Jumlah cukup besar, ada yang tudvh mereka menunjuk

Mana tidaknya, jumlah berkenaan cukup besar dan pastinya keuntungan yang diraih syarikat mereka juga lumayan sehingga mampu membayar zakat dengan angka yang begitu luat biasa.

Walaupun Aeril berkongsi momen membayar zakat itu dengan menyertakan sekali kapsyen seperti berseloroh, namun ramai yang menzahirkan rasa syukur melihat pasangan berkenaan menjalankan t4nggungjawab agar dapat membantu lebih ramai yang memerlukan.

Aeril Zafrel bayar zakat, PU Amin jelaskan memang kena uar-uarkan

Susulan daripada tuduhan yang mengatakan Aeril dan Wawa seakan menunjuk sewaktu membayar zakat, pendakwah selebriti, 

PU Amin yang sempat meninggalkan komen di ruangan Instagram mereka memaklukkan yang ibadah terbabit seharusnya diuar-uarkan.

Ia sekali gus menjadi pemacu  untuk sama-sama berjaya dan membayar zakat agar lebih ramai masyarakat yang dapat dibantu di masa akan datang.

“Barakallah, zakat harus diuar-uarkan, moga Allah kayakan legasi Wawa dan Aeril, moga Allah pelihara segalanya,” tulisnya.

Sebelum ini, Aeril telah mendapat penghargaan daripada Lembaga Zakat Selangor (LZS) kerana membayar zakat melebihi RM50,000.

Walaupun pernah dituduh menunjuk-nunjuk, kenyataan tersebut diperbetulkan kerana zakat sememangnya harus diumumkan sebagai satu bentuk teladan, berbeza dengan sedekah.

Sumber: Ig aeril zafrel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *