Wanita Sarat Hamil 7 Bulan Melecur Disambar Api , Hos Tong Gas Bocor “Dia Nak Rebus Ayam , Bagi Anak-Anak Bulus Makan”

Berpantang m4ut sebelum aj4l.

Seorang wanita melecur apabila dia disambar api selepas hos yang disambung pada tong gas di kediamannya bocor.

Menurut wanita bernama Zafirah Zainoddin, mangsa yang juga adiknya, Hatikah Zainoddin disambar api ketika dia sedang memasak makanan untuk kucing peliharaannya.

Hatikah sedang memasak ketika api tiba-tiba menyambar tubuhnya.

“Punca kejadian hos gas bocor. Mungkin tak perasan. Lepas ni kena rajin check. Kalau boleh tong gas duduk luar lagi elok. Benda nak jadi. Gas pula dalam kabinet.

“Sebab tu pernah dengar bomba cakap bahaya gas dalam kabinet sebab pengudaraan terhad. Masa kejadian dia nak rebus ayam, bagi anak-anak bulus dia makan.

“Dia kuatkan api. Sekali tengah nak kuatkan, api sambar dari bawah. Pintu kabinet pun sampai terbuka. Lengan sampai siku, paha sampai bawah, rambut habis burn,” ujarnya.

Sekarang dia tengah trauma… nak balik rumah sendiri pun tak nak.

Menurut Zafirah, mangsa yang sedang sarat hamil terpaksa mendapatkan rawatan di hospital manakala suaminya hanya cedera ringan.

Menerusi hantaran di fb, Zafirah turut memohon orang ramai agar mendoakan kesembuhan adiknya dan mengambil iktibar daripada kes itu.

“Memang masa awal-awal bawa dia ke kecemasan, kesian sangat. Dengan bawa perut (mengandung). Alhamdulillah Allah lindung dia suami isteri. Suaminya tak teruk sangat macam dia.

“Jadikan pengajaran buat kita semua. Doakan adik kami Hatikah Zainoddin kuat menempuh tempoh penyembuhan luka daripada kesan terb4kar.

“Adik sis ni mengandung tujuh bulan. Doktor cakap dia seorang yang kuat. Kesan terb4kar pada tangan dan kaki dia, doktor cakap tujuh peratus,” ujarnya.

Menurut wanita itu lagi, adiknya masih tr4uma selepas terlibat dalam kejadian itu dan kini tinggal di rumah ahli keluarga yang lain.

“Dengan ubat tahan s4kit tak boleh makan. Hanya boleh makan Panadol sahaja. B1sa (s4kit) jangan cakap. Sis dengan dia daripada awal, sejak masuk zon merah sampai sekarang.

“Sekarang dia tengah tr4uma nak balik rumah sendiri pun tak nak. Duduklah dia di rumah Yayah, adik nombor dua. Sebelum ni kalau kakak-kakak nak makan apa, dia masakkan.

“Anak-anak buah request nak makan apa, dia buat. Lepas ni entah bila la dia nak masak lagi. Tak apalah, janji sihat. Doktor dan misi semua cakap dia kuat. Semua kesian. Sebab dia tengah sarat,” ceritanya lagi.

Mngsa dirawat di hospital selepas anggota tubuhnya melecur disambar api.

Perkongsian Zafirah tentang nasib mal4ng adiknya turut tular sehingga meraih perhatian warga Fb.

Rata-rata ne1izen mendoakan agar mangsa segera sembuh dan dapat menjalani proses kehamilan serta bers4lin dengan lancar tidak lama lagi.

“Moga anak dalam kandungan bersama ibunya dipelihara Allah dan kembali sembuh.

“Semoga cepat sembuh. Kesiannya tengah mengandung diduga begini. Semoga mudah bersalin nanti

“Semoga cepat sembuh, pedih tu sebab first layer skin yang mel3cur,” tulis net1zen.

Sumber:mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *