Wanita Ditemukan M4ti Tergantung Di Hotel . Jurusolek Buka Mulut Kongsi Kisah Bakal Pengantin Bvnuh Diri .”Photoshoot Pre-wedding Dah Buat”

Kecoh di media sosi4l sejak Isnin mengenai kisah kemati4n seorang wanita bernama Shintia Indah Permatasari, yang ditemukan m4ti tergantung di sebuah hotel di Padang, Indo’nesia.

Kematian Shintia, 25, menimbulkan persoalan ramai mengenai motifnya membvnuh diri memandangkan mahasiswa dari sebuah universiti tempatan itu diketahui bakal melangsungkan perkahwinan pada 14 Januari 2024.

Pelbagai andaian timbul, bermula daripada isu persetujuan ibu bapa sehinggalah faktor ekonomi, namun baru-baru ini seorang jurusolek yang menata rias 

wajah Shintia untuk sesi penggambaran pra-perkahwinan beberapa hari sebelum kejadian bunuh diri itu, tampil membuka mulut.

Menerusi video TikT0k @kaolinjewelry1 yang dimuat naik pada Khamis lalu, pemilik akaun tersebut mended4hkan perbualan antara jurusolek berkenaan dengan keluarga Shintia.

Dalam tangkapan skrin perbualan berkenaan, keluarga Shintia mendedahkan bahawa arwah tidak mendapat restu keluarga bakal suaminya.

“Kerana terlalu banyak berita yang mengelirukan, saya ingin menjelaskan bahawa arwah tidak direstui keluarga lelaki.

“Dari permulaan proses, bapa si lelaki selalu menyukarkan perkara,” tulis individu dipercayai ahli keluarga Shintia.

“Selama ini, arwh dibandingkan dan mempunyai banyak prejudis daripada keluarga mereka.

“Secara asasnya, arwah tidak direstui kerana dia bukan dari orang kaya seperti mereka,” tulisnya lagi.

Turut didedahkan, keluarga bakal pengantin lelaki meminta wang ‘japuik’ berjumlah IDR 500 juta (RM151,465).

Japuik adalah wang yang diberikan oleh pihak perempuan kepada pihak lelaki, menurut adat Minang.

“Pada mulanya pihak lelaki meminta Rp 1.5 bilion (RM452,569) tetapi selepas dipersetujui, pihak perempuan akan memberinya Rp 500 juta (RM151,465) dalam japuik,” tulisnya.

Polis sehingga kini masih menyiasat motif kes bvnuh diri itu. –

Sumber:Mstar , TT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *