Tak Mahu Berjauhan , Bapa Bina Rumah Sorang Satu Untuk Anak Menantu.

Bagi golongan yang sudah mendirikan rumah tangga, sudah menjadi kebiasaan bagi segelintir pasangan untuk berpindah keluar dari rumah ibu bapa apabila mencapai tempoh waktu sesuai.

Ini kerana suami isteri boleh menjalani kehidupan secara berdikasi dan privasi, sekali gus dapat mengelakkan sebarang sal4h faham dalam keluarga besar.

Bagi sebuah keluarga ini, mereka beruntung apabila si bapa membina rumah baharu untuk setiap anak kerana tidak mahu berjauhan antara satu sama lain.

Bina rumah seorang satu

Menerusi satu perkongsian video di akaun TikT0k, @seketulajira berkata, deretan kediaman yang dibina di belakang rumah bapanya itu turut dilengkapi dengan ruang landskap serta tempat parkir.

“Cara ayah tak nak anak duduk jauh dari dia, buatkan rumah seorang sebiji dekat belakang rumahnya. Pakej siap dengan parking dan laman rumah,” tulisnya dalam video tersebut.

Bagaimanapun, difahamkan @seketulajira tidak duduk secara percuma sebaliknya masih perlu membayar separuh daripada kos rumah kepada bapanya pada setiap bulan.

Rakaman berdurasi 38 saat itu memaparkan kira-kira empat unit rumah yang sudah siap dibina dan bersedia untuk dihuni oleh anak-anak serta menantu.

Video berkenaan meraih 1.3 juta tontonan dan menerima 107,400 tanda suka selain 2696 komen dalam kalangan net1zen yang rata-rata tumpang teruja dan menyifatkan orang tua @seketulajira tidak memilih kasih.

“Berkat titik peluh ayah kerja” – @seketulajira

Bestnya siap ada rumah untuk anak-anak

Kalau berkumpul ni tak payah rebut bilik

Hebat! Kasih sayang ibu bapa

Sumber: TikT0k @seketulajira

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *