Tak Kisah Kena Saman , Guru Sebar Video Cikgu Did4kwa Tampar Murid Ketika Perhimpunan

Sejak semalam, tular di media sosi4l berkenaan satu muat naik video menunjukan se0rang guru did4kwa tampar  murid sewaktu perhimpunan.

Tampar murid di perhimpunan

Video yang dikongsikan akaun Malaysia Most Viral menerusi aplikasi X telah mendapat perhatian ramai kerana tindakan tersebut dilakukan di hadapan umum.

Tak kisah disaman sebar video guru didakwa tampar murid

Difahamkan, video berkenaan telah dirakam sendiri oleh guru yang berada di lokasi kejadian sebelum dikongsikan di media sosial.

Dia juga meng4kui tidak kisah jika disaman kerana lebih memikirkan tindakan kurang beretika yang dilakukan oleh se0rang pendidik.

“Biarlah nak kena saman ke nak kena apa. Nak upload juga. Tiada niat nak buka aib tapi untuk jadi peringatan belaka ke orang.

“Kau cikgu ke, guru besar ke, penolong kanan ke, tak kisah lah siapa kau.

“Cuma kalau nak m4rah atau tegur anak murid biarlah ber4dab sikit. Aku tak pernah buat anak murid aku gitu marah macam mana pun.

“Buat anak murid macam tu depan orang ramai. Biar cerdik sikit cikgu eh,” tulisnya.

Tindakan guru didakwa tampar murid keterlaluan!

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang meluahkan rasa kurang senang dengan cara guru terbabit kerana dilihat keterlaluan dalam memarahi anak murid.

Mereka juga menggesa agar pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengambil tindakan ke atas kekerasan yang dilakukan terhadap murid sekolah lebih-lebih lagi di hadapan umum.

Harap KPM ambil tindakan segera

Tak layak jadi contoh kepada anak murid

Ada kata sebab budak tu buat bising

Setakat ini, belum ada sebarang penjelasan berkenaan video yang tular terb4bit. Diharap pihak-pihak yang ada dilokasi berkenaan dapat tampil mendedahkan hal sebenar memandangkan ia melibatkan tempat yang seharusnya selamat untuk pelajar sekolah.

Sumber: X Malaysia Most Viral,hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *