Penantian berakhir… Bapa berusia 80 tahun timang anak pertama, ramai terharu momen lafaz iqamah

Video menunjukkan seorang lelaki melafazkan iqamah selepas kelahiran cahaya mata pertamanya tular di media sosi4l.

Momen yang mengharukan ini mendapat perhatian ramai kerana si bapa yang dikenali sebagai Pak Yob sudah berusia 80 tahun.

Dalam satu perkongsian di media sosial yang dibuat oleh isterinya, Ummi Mak Ha, dia menjelaskan bayi perempuan mereka selamat dilahirkan Jumaat (31 mei) pada pukul 9.30 malam.

“Kurniaan zuriat dari Allah di usia ayahnya 80 tahun. Puteri kami dilahirkan,” ujarnya menerusi kapsyen pada video dimuat naik di TikT0k.

Kelahiran bayi ini begitu bermakna buat pasangan ini kerana si comel itu merupakan zuriat pertama mereka setelah 10 tahun mendirikan rumah tangga.

Malah, jarak usia 38 tahun tidak menghalang Ummi Mak Ha untuk bernikah dengan Pak Yob.

Jika diteliti pada ruangan komen, ternyata ramai dalam kalangan netizen mengikuti perkembangan kehidupan mereka sebelum ini.

“Umur (Ummi Mak Ha) 42 tahun. Ni anak sulung. Sudah lama mereka tunggu zuriat.

“Tak silap saya ada terbaca, anak sulung. Lama mereka tunggu.

“Allahuakbar, akhirnya makbul juga doa mereka nak zuriat,” komen netizen pada video tersebut.

Allahuakbar, akhirnya makbul juga doa mereka nak zuriat.
Selain itu, ramai dalam kalangan warga maya turut berkongsi kisah mereka yang sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat selepas beberapa tahun mendirikan rumah tangga.

Video yang meraih lebih 1 juta jumlah tontonan itu dirakamkan di Penawar Klinik dan Dewan Bersalin Muslimah, Seberang Perai, Pulau Pinang.

Rata-rata netizen di ruangan komen turut menzahirkan rasa syukur dan memberikan ucapan tahniah kepada pasangan tersebut.

“Alhamdulillah suami 80 tahun, isteri muda ada harapan dapat zuriat. Kalau isteri berumur jadi susah sikit nak dapat zuriat.

“Rezeki Allah tok. Umur 80 masih dapat anak baru lahir. Memang murah rezeki atok ni, pasti hebat amalannya.

“Bertuah anak ni. Mungkin kudrat si ayah tak seperti orang muda mengejar dan berlari-lari dengan anak. Tapi kasih sayang, perhatian dan layanan tiada tandingan,” komen netizen.

Sementara itu, Penawar Klinik dan Dewan Bersalin Muslimah, Seberang Perai ketika dihubungi mStar mengesahkan perkara ini.

Sumber:Tiktok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *