Siti Nurhaliza Mengalami Masalah Peti Suara Berpanjangan , Doa Depan Kaabah Cepat Sembuh.”Saya Reda Kalau Allah Tarikk”

Penyanyi Datuk Seri Siti Nurhaliza memaklumkan dirinya berdepan masal4h peti suara semasa merakamkan album ke-20 berjudul Sitism.

Meng4kui sukar untuk masal4h peti suara itu sembuh, Siti atau Siti Nurhaliza Tarudin, 44, berkata dia reda sekiranya bakat yang dimiliki itu ditarik sedikit demi sedikit.

“Bila kata akan terus menyanyi, kita tidak tahu sampai bila kita akan terus menyanyi.

Siti berdepan masal4h peti suara semasa merakamkan album baharu.

“Saya memang reda, sampai satu ketika memang lama sangat nak pulih semula… saya dah reda kalau Allah nak tarik sikit.

“Kalau pada usia saya 40an ini suara saya nak kasar ke, serak ke, saya okay sahaja. Menyanyi ikut kemampuan. Saya memang positif sahaja,” katanya kepada mStar.

Siti berkongsi perkara itu semasa ditemui di sidang media pelancaran album Sitism yang berlangsung di The Face Suite Kuala Lumpur pada petang Rabu.

Berkongsi mengenai rakaman album Sitism, Siti berkata pembikinan penuh mengambil masa kira-kira tiga bulan kerana masal4h peti suara itu.

Sampai satu ketika memang lama sangat nak pulih semula… saya dah reda kalau Allah nak tarik sikit.

Memandangkan masalah kesihatannya itu membimbangkan dan berlarutan lama, dia juga mengambil kesempatan berdoa di depan Kabbah semasa Ramadan lalu bagi mendapat kesembuhan segera.

“Kak Rozie (pengurus) yang nak tentukan saya sihat. Saya berjumpa pakar dan doktor berkali-kali. Nak boleh sihat terus itu pun memang ambil masa juga.

“Bila saya nak sihat anak pula s4kit dan saya pula yang terp4ksa menjaganya.

“Sebagai penyanyi suara kita adalah aset kita, risau juga sebab banyak komitmen kerja. Saya berserah kepada Allah sahaja.

“Pada Ramadan lalu saya berdoa di depan Kaabah agar diberi kesembuhan secepatnya,” ujarnya.

Dalam pada itu, Siti berkata dia enggan mengambil pusing kata-kata net1zen yang membandingkan suaranya tidak sama seperti sebelum ini.

“Sebelum ini ada juga peminat bercakap-cakap mengenai perubahan suara tersebut tapi itu bukan satu benda yang saya ambil berat. Apa Allah nak beri, Allah beri. Kalau Allah nak tarik dia tarik!

“Kita kena sentiasa bersyukur dan positif sahaja selebihnya saya buat ikut kemampuan. Album ini pun semampunya saya hasilkan,” luahnya.

Siti melancarkan album ke-20 iaitu Sitism.

Sitism pertama kali dilancarkan secara digital mengandungi lapan lagu pada 30 Jun lalu dan lengkap 12 lagu sepenuhnya pada 8 September.

Lagu dalam album Sitism sehingga kini telah mendapat 1.6 juta strim sejak dilancarkan.

Album ini juga memuatkan 12 lagu yang turut menghimpunkan komposer dan penulis lirik dari dalam dan luar negara.

Sumber:Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *