Shahronizam Minta Tolong Jiran Dalam Keadaan Berlumuran Dar4h,Safura Tak Tahu Ins1den Jari Suami Pvtus.

Ceritakan kembali detik terpvtus jari kelingking ketika memot0ng ayam pada 10 April lalu, pelak0n Shahronizam Noor memberitahu ins1den cem4s itu berlaku ketika dia kese0rangan di rumah.

Dalam keadaan jarinya sudah terp0tong dan berlumuran d4rah, Shahronizam, 51, berkata, dia tetap dalam keadaan tenang sebelum meminta b4ntuan jiran untuk membawanya ke hspital.

“Saya terp4ksa tenangkan diri. Sempat balut tangan dan lihat sendiri jari sudah terpvtus. Kalau dalam keadaan cem4s mungkin aliran d4rah akan lebih laju. Kalau saya pan1k mungkin boleh p3ngsan.

“Ketika itu saya baru pulang dari lokasi penggambaran dan kese0rangan di rumah. Jadi selepas kej4dian saya minta b4ntuan jiran untuk hantar ke hspital,” katanya kepada mStar.

Shahronizam terasa kek0k selepas kehil4ngan separuh bahagian jari kelingking.

Dalam pada itu, Shahronizam berkata, dia juga tidak segera memaklumkan kejadian kepada isterinya iaitu Safura memandangkan pelak0n dan penyanyi itu sedang dalam perjalanan pulang ke Kuala Lumpur dari Singapura.

Ketika dia memberitahu kej4dian itu kepada ahli keluarga, dia juga tidak mended4hkan jari kelingkingnya sudah terpvtus.

“Rasanya selepas setengah jam di hspital baru saya beritahu keluarga. Mula tidak maklumkan jari pvtus namun terp4ksa jelaskan sebab anak nampak keadaan jari saya pendek.

“Isteri pula dalam perjalanan pulang dan tid4k mahu buat dia b1mbang. Ketika itu saya sudah berada di hspital dan akan menerima raw4tan jadi pasti keadaan saya sudah selamat.

“Kalau boleh tak mahu buat orang lain rasa pan1k disebabkan kejadian itu kerana mereka dalam perjalanan dan mungkin perkara lain boleh berlaku jika terlalu ris4u,” ujarnya.

Saya terp4ksa tenangkan diri. Sempat balut tangan dan lihat sendiri jari sudah terpvtus.

Bercerita tentang keadaannya kini, kata aktor ini dia masih terasa kek0k selepas kehil4ngan separuh bahagian jari kelingking itu.

Shahronizam juga terp4ksa menolak dua tawaran kerja disebabkan kejadian yang berlaku.

“Sekarang ini pergerakan agak terbatas sedikit. Tangan pun masih belum kuat dan geng4man juga tidak kuat.

Shahronizam terp4ksa menolak dua tawaran berlakon.

“Selepas kej4dian itu saya terp4ksa tolak dua tawaran kerja dan mengambil tempoh rehat agak lama. Syukur ada wang insurans yang dapat memb4ntu untuk tampung perbelanjaan,” ujarnya.

Dalam kejadian sebelum ini, jari Shahronizam terputus apabila pis4u yang digunakan untuk memot0ng ayam itu tersasar.

Prosedur untuk menyambungkan semula bahagian terputus tidak dapat dilakukan kerana tiada d0ktor pakar yang bertugas pada malam tersebut.

Sumber:Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *