“Setiap kali video call dia menangis”… Puteri Sarah sedih tak dapat jaga anak p0sitif C0vid-19 kali kedua

PELAKON Puteri Sarah Liyana berkongsi berita duka memaklumkan anak bongsunya iaitu Sumayyah dijangkiti virus C0vid-19 buat kali kedua.

Puteri Sarah atau Puteri Sarah Liyana Megat Kamarudin, 38, meluahkan rasa sedih apabila kali ini dia tidak dapat menjaga anaknya yang sedang menjalani kuarantin di rumah.

Puteri Sarah mohon doa buat kesembuhan Sumayyah.

Kata Sarah lagi, hatinya luluh apabila setiap kali membuat panggilan video anaknya itu menangis kerana mahukan dia berada di sisi.

“Sedih sangat kali ini tak dapat jaga Sumayyah kuarantin sebab saya sibuk shooting. Alhamdulillah, mama saya tolong jagakan Sumayyah.

“Tapi setiap kali membuat panggilan video pasti dia menangis nak Mama. Allah sahaja tahu luluh hati ini bila berjauhan dengan anak,” katanya.

Puteri Sarah berkongsi perkara itu menerusi satu hantaran yang dimuat naik di laman Instagram pada pagi Selasa.

Dalam pada itu, pelakon drama Andai Itu Takdirnya ini memohon orang ramai mendoakan agar anak perempuannya itu diberikan kesembuhan daripada virus berkenaan.

“Rindu sangat dengan anak kecil ini. Doakan semua ya Sumayyah sembuh dari C0vid-19. Ini kali kedua Sumayyah kena. Hari ini dah hari keenam dia kuarantin,” ujarnya.

Hasil perkahwinan Puteri Sarah dan pengarah Syamsul Yusof, mereka dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 6, dan Sumayyah, 5 tahun.s

Sumbar; Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *