Atlet kayak cedera serius dil4nggar pemandu m4buk, diseret 600 meter… Pelaku buat ‘peace’ selepas insiden

Atlet kayak Malaysia, Siti Nurul Masyitah Elias dilaporkan terbabit dalam kemalangan jalan raya, dipercayai dil4nggar dan diseret sejauh 600 meter oleh seorang pemandu mabuk.

Perkara itu dimaklumkan menerusi satu hantaran di laman Ig Persatuan Pelajar Jabatan Kejuruteraan Mekanikal Pelajar Politeknik Ibrahim Sultan, Pasir Gudang, Johor pada Selasa.

Kejadian did4kwa berlaku pada Sabtu di Lebuhraya Penyuraian Trafik Timur (EDL) menuju ke Southkey, Johor Bahru.

Menurut saksi berserta rakaman ‘dashcam’, kereta terbabit dipandu dalam keadaan melulu sebelum melanggar Siti Nurul Masyitah yang menunggang motosikal dan kemudiannya menyeret mngsa sejauh 600 meter.

“Mngsa kini dirawat di Hospital Calombia kerana mengalami kecederaan yang sangat serius,” kata persatuan itu menerusi satu kenyataan yang ditulis pada ruangan kapsyen Instagram.

Berdasarkan hantaran tular di media sosial, dapat dilihat beberapa keping gambar ketika kemalangan yang dikongsi termasuklah foto seorang lelaki yang didakwa sebagai suspek sedang membuat isyarat ‘peace’.

Menurut kenyataan itu lagi, mangsa yang juga pelajar jurusan Kejuruteraan Mekanikal sering berulang alik dari Politeknik Ibrahim Sultan ke rumah bagi menjaga ibu bapanya yang s4kit.

“Ibu mngsa mempunyai masalah tulang belakang akibat kemalangan manakala bapa mangsa tidak sihat dan perlukan rawatan dialisis.

“Mohon doakan agar mangsa dipermudahkan segala urusan dan diberikan kesembuhan,” ujar persatuan berkenaan.

Sumber:hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *