Seorang Lelaki D4kwa Kapten Ugvt Hal4u Keluar Pesawat”Puas Pujuk Anak Menangis”

Seorang penumpang pesawat berkongsi pengalaman mengec3wakan ketika menggunakan perkhidmatan sebuah syarikat penerbangan tambang murah bersama isteri dan anak-anak pada Rabu lalu.

Menerusi satu hantaran di laman Fb, Fear Dawooz berkata, ins1den berlaku sepanjang dari Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi menuju ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur Terminal 2 (KLIA2), Sepang.

Memang akan ingat sampai bila-bila

P4ksa ‘check in’ beg, ‘delayed’ dan sebagainya

Bercerita lanjut, ins1den bermula apabila isterinya Sha Pka meminta tali pinggang kesel4matan (seat belt extender) bagi meriba anak b0ngsunya yang berusia dua tahun sebelum berlepas dalam pesawat.

Bagaimanapun, kabin kru meneg4skan bahawa kanak-kanak berusia dua tahun ke atas perlu duduk di kerusi sendiri berdasarkan pr0sedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

Anak tak berhenti men4ngis, mer0nta-ronta

Dah sehabis baik tenangkan anak, tapi…

Difahamkan, dia dan isterinya sudah cuba pelbagai cara untuk tid4k membiarkan anak perempuan mereka men4ngis yang boleh mengg4nggu ketenteraman penumpang lain namun kabin kru tetap dengan pendirian SOP penerbangan.

Situasi menjadi lebih ‘teg4ng’ apabila Fear Dawooz mend4kwa anaknya itu diberi am4ran untuk kekal duduk di kerusi sendiri ataupun boleh dibawa keluar dari pesawat.

Kapten kapal umum.. kena ugut sampai nak halau keluar pesawat!

Sebaik tiba di KLIA2, Fear Dawooz mend4kwa beberapa kakitangan kesel4matan menahan keluarganya dan meminta dia memadam rakaman v1deo yang dijadikan sebagai bukti berhubung ins1den terjadi di dalam pesawat.

Minta belas ihsan suruh padam v1deo

Merayu-rayu, kakitangan ris4u dibuang kerja

Jadi pengaj4rannya…

Selepas dimuat naik sejak 14 jam lalu, hantaran tersebut menerima 10,000 tanda suka dan 6,300 komen selain dikongsi semula sebanyak 24,000 kali dalam kalangan net1zen.

Sumber: Fear Dawooz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *