Seorang Gadis Lunyai Kena Pukul Ded4h Pernah Juga Dir0gol Bapa , Hspital Sahkan Ada Kesan Koy4kan

Sudah j4tuh ditimpa tangga!

Seorang remaja perempuan yang dibel4sah teruk oleh bapanya dalam kejadian awal pagi Rabu turut mended4hkan kisah hitam pernah dirogol lelaki itu yang berusia 47 tahun.

Mngsa berusia 17 tahun itu turut dipukul oleh bapanya yang tidak berpuas hati dengan tindakannya membocorkan rahsia itu kepada teman wanita bapanya yang tinggal bersama di sebuah kediaman di Kampung Kendong Baru, Rembau, Negeri Sembilan.

Menurut Ketua P0lis Daerah Rembau, Deputi Superintenden Hazri Mohamad, pihaknya menerima laporan mangsa dir0gol daripada pegawai perubatan Hospital Tuanku Ampuan Najihah (HTAN) di Kuala Pilah pada Rabu malam.

“Mngsa kini mendapatkan rawatan di hspital berkenaan selepas mengalami beberapa kesan kecederaan di bahagian bahu kanan, kiri, bahagian belakang kepala sebelah kiri, tangan sebelah kanan dan di bibir.

“Mngsa juga telah memberitahu doktor yang merawatnya dia pernah dirogol bapanya pada 12 November tahun lalu. Pemeriksaan lanjut doktor mendapati terdapat kesan koyakan lama di bahagian himen pesakit,” katanya.

Tambah Hazri lagi, mngsa yang merupakan anak pertama dari empat adik-beradik, tinggal bersama neneknya di Rantau, Seremban sejak usia empat tahun setelah ibu dan bapanya bercerai dan tinggal bersama bapanya itu sejak Jun 2022.

Menurutnya, pada November tahun lalu, susp3k masuk ke bilik mngsa dan merogol mngsa serta memberi amaran kepada mngsa supaya tidak memberitahu perkara tersebut kepada sesiapa pun.

“Kira-kira pukul 10.45 malam Selasa, telah berlaku perg4duhan antara mngsa dan susp3k di mana suspek telah bertind4k memukul mngsa menggunakan tangan serta beberapa alatan seperti kerusi plastik, bakul kain plastik dan meja seterika.

“Dengan bantuan teman lelaki mngsa, pihak polis dihubungi dan susp3k telah ditangkap. Sementara mngsa pula telah di bawa ke Hospital Tampin menaiki ambulans untuk mendapatkan rawatan susulan sebelum dipindahkan ke HTAN,” katanya.

Menurutnya, saksi kejadian iaitu teman wanita suspek telah tampil bagi membantu siasatan dan suspek yang mempunyai tujuh rekod lampau membabitkan jenayah dan dadah serta direman empat hari.

Kes disiasat di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana dengan sengaja mendatangkan kecederaan, Seksyen 18(A) Akta Keganasan Rumah Tangga 1994 dan Seksyen 376 (B) Kanun Keseksaan.

Terdahulu, tular di media sosial video serangan menunjukkan suspek memukul anaknya ketika sedang m4buk.

Mngsa ditendang oleh suspek di perut dan turut mengalami luka di muka menyebakan dia menerima 12 jahitan.

Suspek yang ditangkap telah dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Rembau dan direman selama empat hari untuk siasatan lanjut.

Sumber:HM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *