Sayu tengok Khai Bahar pakaikan ibu tudung, sambutan Aidiladha tak semeriah dulu“Dulu mak paling sibuk”

Sambutan Hari Raya Aidiladha penyanyi Khai Bahar pada tahun ini tid4k semeriah seperti sebelum ini sejak kesihatan ibunya iaitu Rosnah Muhammad merosot akibat peny4kit buah pinggang.

Khai atau Muhammad Khairul Baharuddin, 29, berkata, meskipun ibunya tidak sel1ncah dulu namun dia tetap bersyukur keadaan em0sinya stabil dan masih mampu melayan karenah dia dan adik-beradik yang lain.

“Dulu masa raya, mak paling beria tentang semua benda. Semenjak dia s4kit, dia sudah tidak macam dahulu.

Khai menyiapkan ibunya di pagi Aidiladha.

“Ini pun nasib kami baik sebab hari ini mood dia stabil boleh melayan kami. Kadang mood dia tak okay, dia mer3pek tak ingat semua benda,” katanya.

Khai berkongsi perkara itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di Instagram miliknya pada Khamis.

Menerusi video yang dikongsi, Khai yang menggayakan baju Melayu rona hijau dilihat sedang memakaikan ibunya tudung sebelum mereka merak4mkan foto kenangan bersama.

Menjengah ke ruang komen, pengikut memuji sikap baik ditunjukkan penyanyi lagu Luluh itu dan mendoakan agar ibunya segera sembuh.

“Anak mithali, jangan lepas peluang pahala jaga ibu ya. Selamat hari raya Aidiladha.

“Anak soleh ni. Semoga ibu Khai diberikan kesembuhan. Rindu senyuman mak Ros, semoga mak Ros dikurniakan kesihatan yang baik, diberikan kesembuhan dan Khai sekeluarga bahagia,” tulis netizen.

Pada September tahun lalu, ibu Khai dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU), Hspital Kuala Lumpur (HKL) ak1bat masal4h buah pinggang.

Menurut Khai, d0ktor memaklumkan ibunya perlu menjalani rawatan dialisis akibat peny4kit itu.

Sumber:mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *