Ramai Kagum Dengan Ketabahan Abdur Rahman , Ceria Jawab Pertanyaan Di Live TikT0k.

Pemergian enam ahli keluarga secara serentak disebabkan kemal4ngan minggu lalu bukan sesuatu yang mudah diterima oleh seorang remaja berusia 19 tahun.

Namun, Abdur Rahman Amir Ruddin, 19 yang merupakan anak sulung kepada pasangan Allahy4rham Amir Ruddin Ismail, 46, dan Allahy4rham Norahimah Noor Muhamad, 43 

dilihat begitu kuat apabila sudah mulai tersenyum serta berkongsi video mengucapkan terima kasih kepada seluruh rakyat Malaysia yang sangat prihatin dengan keluarganya.

Adik semakin baik

Memetik lap0ran dari Harian Metro, Abdur Rahman mengatakan yang adiknya, Abdullah, 15, yang dilaporkan kritik4l sebelum ini sudah semakin baik dan menunjukkan perkembangan p0sitif walaupun masih dirawat di ICU Hspital Segamat.

“Alhamdulillah, adik dah sedar dan boleh menggerakkan tangan. Paling menggembirakan bila adik pegang tangan ahli keluarga kami ketika melawatnya di ICU, kami bersyukur dengan perkhabaran gembira itu.

“Sejak hari pertama kejadian, kami sentiasa berdoa semoga adik cepat sembuh kerana kami t4kut kehilangan seorang lagi ahli keluarga.

“Saya dimaklumkan, kebanyakan wayar yang dipasang di tubuhnya sudah dicabut. Cuma saya dimaklumkan adik akan menjalani pembed4han memasukkan besi di tangan pada 16 September ini,” katanya.

Jawab soalan yang bertanya

Penuntut baharu sarjana muda Pengajaran (Pendidikan Rendah) Pendidikan Islam di OUM Batu Pahat dan dijangka mendaftar hujung bulan ini juga dilihat 

kembali ceria apabila sempat membuat live di aplikasi TikT0k dengan menjawab beberapa soalan daripada warganet.

Dia juga turut bersiaran langsung dengan beberapa influencer dan mengucapkan terima kasih diatas semua kata-kata semangat serta keprihatian rakyat Malaysia kepada keluarganya.

Terima kasih abg hazama sebab hiburkan Rahman semalam😭 Macam mana dia​ boleh senyum dari awal live sampai habis. Subhanallah Allahu Akbar. Insan Hebat. 

Betul la apa yang ustaz cakap, ujian hebat buat hamba yang HEBAT🥺SUNGGUH HEBAT BILAL RAHMAN ni. First time nisa follow orang laki yang x kenal. sebab dia memberikan inspirasi. Yg nak support boleh follow Rahman ramai². Berikan kata semangat.

Tak lekang senyuman walau mata sembab

Masih boleh tersenyum layan kawan2

Menjengah ke salah satu akaun TikT0k yang memuat naik semula video live Abdur Rahman, ramai yang memuji ketabahan hati pemuda tersebut dan akui tidak kuat jika mengalami ujian sama sepertinya.

Mereka juga tidak putus-putus mendoakan agar pemuda tersebut terus diberi kecekalan dan berharap supaya kesemua mngsa berada dalam kalangan orang-orang yang beriman.

Senyum walau hadapi ujian cukup berat

Semoga segala urusan dipermudah

Insan yang cukup hebat

Sumber: TikT0k Rahmanlah, nurannisazulkifli, ismael.ibrahim91, Harian Metro (Alias Abd Rani)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *