“Pergi Halalkan Dia ” Staf Struggle Kumpul Duit Kahwin , Hafiz Mahamad Bantu RM 10K .

Nama Hafiz Mahamad bukan lagi nama asing dalam  dunia perniagaan. Dia sering kali tular dengan tindakannya yang suka membantu orang-orang sekeliling dari segi kewangan.

Baru-baru ini, dia sekali lagi tular kerana tindakannya yang tampil membantu seorang kakitangannya dari segi wang ringgit sebanyak RM10,000 menerusi sebuah video di akaun instagram peribadinya.

Difahamkan, pengasas AINAA Beauty itu bermurah hati untuk membantu kakitangan lelaki tersebut yang berniat untuk mendirikan rumah tangga.

Dalam video tersebut, Hafiz berpesan kepada lelaki tersebut supaya menjaga bakal isterinya dengan baik sebelum menyerahkan cek bernilai RM10,000

Usahawan berumur 30 tahun sempat berseloroh berharap supaya kakitangannya tidak menggunakan duit tersebut untuk tujuan bermain pelaburan atas talian.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen memberikan komen positif dengan memuji tindakan Hafiz sehingga layak digelar sebagai majikan contoh.

Majikan yang memahami & jaga kebajikan


Patut dicontohi…hargai usaha pekerja
Malah, ada juga yang bertanyakan kekosongan jawatan di Ainaabeauty selain terdapat netizen yang
menceritakan pengalaman mereka dalam usaha untuk mengumpul duit bagi tujuan perkahwinan.

Nak kerja sini boleh?

Pengalaman mengajar kita

 

Terdahulu, Hafiz Mahamad atau nama penuhnya Abdul Hafiz Harisuddin Mahamad membuat kejutan sempena ulang tahun kelahiran isterinya, Syafiqah Aina dengan menyewa sebuah pawagam dan pakej menunaikan haji.

Lebih mengejutkan dia dikatakan telah memegang rekod sebanyak 55 kali tanpa gagal dalam membuat kejutan untuk hari lahir isterinya yang berusia 29 tahun itu.

Sumber: IG Hafiz Mahamad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *