Pelakon Anzalna Nasir Baru Lancar Dana Untuk Bantu , Tapi Adik Luth Sudah Pergi Dulu.

Hasrat pelak0n Anzalna Nasir bagi membantu Mas Muhammad Luth yang mend3rita peny4kit jarang dijumpai tidak kesampaian apabila kanak-kanak itu mningg4l dunia di sebuah hspital swasta di Subang Jaya, tengah hari tadi.

Berita duk4 itu dimaklumkan oleh keluarga kanak-kanak tesebut menerusi sekeping gambar memaparkan suasana dalam bilik rawatan di akaun Instagram @luthfighterboy.

Adik Luth sudah ‘pergi’

Menerusi InstaStory, pelakon berusia 36 tahun tersebut mengulang siar hantaran mengenai pemergian kanak-kanak yang menghidup ‘high grade glioma’, sejenis tumor hinggap di kepala peringkat empat itu.

Allah lebih tahu yang terbaik – Suami Anzalna

Terima dengan reda – Ahli keluarga Luth

Menurut laporan Berita Harian minggu lalu, Anzalna meng4kui terk3san dengan pender1taan dilalui Luth sekali gus menggerakkan usaha mengumpul dana bagi membawa kanak-kanak berkenaan menerima rawatan di luar negara.

Difahamkan, Luth sudah menjalani pembed4han bagi membuang bahagian tumor itu sejak didiagnos 31 Januari lalu, tetapi ujian MRI (Pengimejan Resonans Magnet) baru-baru ini menunjukkan keputusan kurang memberangsangkan.

Hari demi hari berjuang, kanak-kanak berusia lima tahun itu kemudiannya dilap0rkan kembali krit1kal pada Ahad lalu sebelum menghembuskan nafas terakhir.

Sumber: Instagram Anzalna Nasir & @luthfighterboy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *