Pandai Mak Ayah Alif Satar Bagi Nama,Memang Un1k Sungguh Nama Adik Beradik Diaorang.

Sejak kebelakangan ini nama Alif Satar makin p0pular di kalangan peminat industri hiburan di Malaysia. Bukan sahaja mempunyai suara yang sedap, 

malah bakatnya sebagai pelak0n dan pengacara juga jadi pujian net1zen. Alif juga sangat disenangi peminat kerana bersikap rendah diri, ramah dan karakternya yang kelakar.

Terbaru, Alif memuat naik foto bersama keluarganya di Ig. Tetapi apa yang menarik perh4tian orang ramai adalah nama adik-beradiknya yang lain. Memang un1k betul nama mereka. Ain tu macam pernah nampak je?

Adik beradik Alif Satar semua nama jawi?

Baru-baru ini trending di sosi4l media apabila seorang pengguna Twitter memuat naik foto Alif Satar bersama keluarga keluar makan bersama. Tetapi apa yang uniknya mengenai foto diatas adalah nama adik-beradik Alif Satar. 

Mim, Ain dan Jim Satar merupakan mereka. Tetapi mungkin itu hanya nama panggilan sahaja kot? Walau apa pun nama mereka memang un1k!

Kenali Alif Satar

Alif Satar atau nama lengkapnya Muhammad Alif Mohd Satar menguak pintu industri seni hiburan tempatan apabila meraih tempat ketiga dalam program nyanyian One In A Million (OIAM) musim pertama ketika berusia 16 tahun.

Selain aktif menyanyi dan berlak0n, jejaka kel4hiran Kuala Lumpur ini berbakat besar dalam dunia pengacaraan di mana beliau diberikan kepercayaan 

untuk mengend4likan beberapa acara berskala besar seperti Anugerah Skrin (ASK) 2016 dan My Kids Awards 2011.

Jom kita berkenalan dengan hero drama bersiri popular terb1tan Astr0, Dia Semanis Honey yang versatil ini.

Biodata Alif Satar

Trivia Menarik Alif Satar

Pr0gram Remaja terbitan TV3 merupakan program pertama yang dikendalikan oleh Alif ketika berusia 17 tahun (2007). Pernah berlak0n teater menerusi Teater Peter Pan The Musical ketika West End of London hadir ke 

Genting Highland pada usia 14 tahun. Di sinilah, Alif belajar tentang menyanyi, menari dan berlak0n.

Menamatkan zaman buj4ng dengan wanita pilihan hati bernama Shadila Halid pada 15 September 2014 dan dikurniakan dua orang anak perempuan iaitu Alisha Anugerah dan Ariana Mecca. 

Jika tidak menceburi bidang hiburan, Alif Satar bercita-cita ingin menjadi juruterb4ng (pilot).

Allahy4rham Tan Sri P.Ramlee, Allahyarham Datuk Sudiman Arshad dan Michael Jackson merupakan idola Alif Satar sejak kecil lagi. Pernah menghasilkan sebuah novel berjudul Bagai Sejuta berkolaborasi bersama Meor Shariman Meor Shafie.

Memiliki beberapa buah motosikal seperti BMW S1000RR yang dibeli pada 2012, Ducati S4R dan Vespa LX150. Berenang dan wall climbing merupakan 

aktiviti kegemarannya jika ada masa terluang. Menyanyikan lagu tema Hari Kebangsaan & Hari Malaysia 2015 berjudul Sehati Sejiwa. Mempunyai 1 Jvta pengikut di Instagram miliknya.

Sumber: HM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *