Nyanyian Terakhir Bad Indigo , Ucapan Selamat Tinggal Tanda Pergi Selamanya Dan Pesanan Terakhir “Jangan Putus Asa , Sentiasa Ingat Allah Ada Dengan Kita”

Video terakhir Allahy4rham Bad Indigo yang dimuat naik di laman TikTok miliknya mninggal banyak kenganan buat peminat.

Malah ungkapan ‘selamat tinggal’ yang diucap Bad seolah-olah memberi gambaran dia bakal pergi buat selamanya.

“Sekarang jangan ganggu saya, selamat tinggal,” katanya.

Bad mninggal dunia di tempat kerja akibat sesak nafas.

Arwh berkata demikian dalam video mempromosikan bahagian absober kereta jenis Naza Ria.

Seperti kebanyakan video yang dikongsi sebelum ini, Bad atau Badrul Izhan Yeop Abdullah juga kelihatan cerita bercerita tentang tempat kerjanya di Rieber Auto di Bukit Permai, Ampang, Selangor.

Bad menghembuskan nafas terakhir di premis berkenaan sekitar pukul 7 malam hari Khamis sebelum dia pulang selepas tamat waktu kerja.

Allahy4rham mninggal dunia pada usia 48 tahun akibat sesak nafas.

Dalam video tersebut Bad juga sempat menyanyikan lagu terbaharu kumpulan Indigo berjudul Izinkan Aku yang masih dalam perancangan untuk pelancaran.

Bercakap kepada mStar sebelum ini, arwh memberitahu lagu bertemakan kerohanian itu mempunyai lirik yang sangat mendalam tentang cinta terhadap Tuhan.

Bad yang hadir di majlis pelancaran program mStar Baek di Menara Star, Petaling Jaya pada 26 September lalu turut meluahkan rasa teruja kerana kumpulan Indigo sudah lama tidak tampil dengan lagu baharu.

Malah dia juga sempat memperdengarkan versi penuh lagu itu menerusi rakamanan di telefon pintar miliknya.

Bad merupakan salah seorang selebriti yang terlibat dalam program mStar Baek dan episod rakaman temu bual bersama arwah ditayangkan beberapa jam sebelum dia mninggal dunia.

Jnazah Allahy4rham dibawa ke Masjid Tun Abdul Aziz, Seksyen 14, Petaling Jaya untuk pengurusan dan pengebumian dijangka di Tanah Perkuburan Islam Seksyen 9, Kota Damansara selepas solat Jumaat.

Sumber:HM,Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *