Nekad C4mpak Dua Anak Dari Tingkat Atas, Bapa Melecur Akibat Kebakaran.

Se0rang bapa nekad mencampak dua anak lelakinya dari tingkat atas selepas berlaku kebakaran deretan rumah kedai di Pekan Lenga, Bukit Kepong, Pagoh dalam kejadian awal pagi semalam.

Menurut lap0ran Harian Metro, Zamirul Suahimi, 30, menc4mpak Muhammad Firas Syahmi, 10, dan Muhammad Harith, 4, sebelum kedua-duanya disambut oleh orang awam.

Berkongsi detik kejadian, isteri Zamirul iaitu S’biha Bahari, 39, berkata, dia ada menghubungi suaminya beberapa kali tetapi panggilan tidak dijawab.

“Tidak lama kemudian dua pekerja kilang terbab1t menjawab telefon suami dan memaklumkan kedai makan milik kami terbak4r.

“Menjadi kebiasaan bagi suami dan anak tidur di kedai kerana dia akan masak juadah pagi. Saya pula tidur di rumah ibu tidak jauh dari kedai makan.

“Suami terus bangun apabila mendengar jeritan sebelum menc4mpakkan anak dari tingkat atas kedai,” katanya.

Difahamkan, Zamirul yang ced3ra pada tangan akibat terkena zink selain melecur di telinga, mata, mulut serta bengk4k di tengkuk sedang menerima rawatan di Hspital Pakar Sultanah Fatimah, Muar

Kejadian tersebut mengundang rasa simpati dalam kalangan kenalan pasangan itu selain mendoakan pemilik 10 buah rumah kedai yang terbakar dipermudahkan urusan.

Semoga dipermudahkan

Tabah ya sahabat

Semoga cepat sembuh

Sumber: Hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *