Meracau Semasa Dirawat , Ustaz Dedah TikToker Terkena S1hir Siam . Terus S4kit Selepas Berlaku Insiden Berg4duh

Menjerit, menangis dan meng4muk!

Begitulah keadaan seorang TikT0ker wanita yang meracau ketika dia hadir bertemu perawat di Pusat Rawatan At-Taqwa di Kuala Ketil, Kedah pada Rabu.

Menurut Ustaz Muhammad Aris, TikT0ker dikenali sebagai Tomey itu datang untuk mendapatkan bantuan selepas sekian lama menjadi mngsa sihir.

Ketika dihubungi , perawat itu berkata mngsa datang dari Perlis semata-mata untuk mendapatkan rawatan selepas terkena sihir Si4m.

“Daripada apa yang kami cuba berk0munikasi, dia terkena sihir Siam. Dia mengalami s4kit kepala, mudah stres dan d0ktor sahkan rahim dia j4tuh.

“Sewaktu rawatan, ‘benda’ dalam badan dia ada bercakap. Bila selesai rawatan, kami ada bertanya Tomey sekiranya sebelum ini dia ada berg4duh dengan sesiapa?

Daripada pihak saya, saya memang tak berani buat keputusan (siapa pelaku).

“Dia cakap pernah berg4duh. Bermula sejak itu dia mula s4kit sehingga ke hari ini. Yang bercakap dalam badannya adalah j1n sihir,” dakwanya.

Menurut Ustaz Muhammad Haris, dia tidak berani untuk menvduh sesiapa sebagai dalang, sebaliknya hanya menjalankan amanah untuk merawat mngsa.

Bercerita lanjut, perawat itu memaklumkan terdapat perubahan p0sitif pada Tomey selepas dia mendapatkan rawatan, namun prosesnya masih belum tamat.

“Daripada pihak saya, saya memang tak berani buat keputusan (siapa pelaku). Sebab tugas kami hanya merawat.

“Alhamdulillah, (dia) ada sedikit perubahan. Cuma lepas ni saya akan ke Perlis untuk rawatan susulan di rumahnya pula,” kata perawat yang berpengalaman selama empat tahun itu.

Dalam pada itu, Ustaz Muhammad Aris berkata golongan TikToker yang dikenali ramai sememangnya berisik0 untuk menjadi mngsa sihir.

“Ya betul. Sekarang ni cukup mudah untuk orang nak menyihirkan kita. Sebab hasad. Tak semua orang akan senang dengan kejayaan kita.

Ustaz Muhammad Aris akan berkunjung ke rumah Tomey untuk rawatan susulan.

“Sekarang ni, nak menyihir orang, hujung jari saja. Di dalam online pun boleh menyihir orang tanpa perlu bersemuka dengan b0moh. Cukup bagi gambar dan nama penuh saja,” ujarnya lagi.

Video ketika TikT0ker itu menerima rawatan turut menerima 1.4 juta tontonan dan dihujani komen net1zen.

“Semoga Tomey cepat sihat dan dipermudahkan segala urusan Tomey sekeluarga.

“Ya Allah Tomey. Sampai hati manusia yang buat dia tu.

“Sepanjang video ni aku nangis weh dengar Tomey menjerit,” tulis beberapa netizen.

Untuk rekod, Tomey yang terkenal dengan video-video bersahaja memiliki hampir setengah juta pengikut di aplikasi TikT0k.

Sumber:Tiktok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *