Luah hasrat nak peluk dan cium arwh abah, sekelip mata jumpa pakcik sebiji macam arwh abah . “Terubat Rindu”

Hanya doa dan kenangan yang mampu mengubati rasa rindu di jiwa, kan.

Itulah luahan hati se0rang lelaki yang merindui ayahnya yang telah pergi meninggalkan mereka sekeluarga. Beliau juga menyatakan hasratnya untuk memeluk dan mencium individu yang paling bermakna dalam hidupnya itu kepada adik-beradik lain.

Namun siapa sangka, hasratnya seperti didengari dan kerinduan itu akhirnya terubat setelah mereka sekeluarga berjumpa dengan seseorang yang wajahnya salin tak tumpah seperti ayahnya.

Kejadian berlaku di lapangan terbang ketika mereka sekeluarga ingin menjemput ibu pulang dari mengerjakan ibadah Haji.

“Siang tadi lepas jumaat Akim cakap rindu arwh abah, nak cium abah..dengan tak disangka masa kami jemput mak balik dari haji kakak ipar tenampak muka sebiji arwh abah, terus panggil Akim suruh tengok.

“Alhamdulilah, mungkin doa dia tadi ALLAH dah angkat. Terima kasih Ya ALLAH, hilangkan sedikit rindu kami pada arwah. Terima kasih pak cik melayan kerenah kami semua, bagi Akim peluk cium pak cik” tulisnya dalam satu perkongsian di TikT0k .

Dalam pada itu, dalam perkongsian lain oleh pengguna bernama cik_kila_08, beliau turut memuat naik wajah ayah mereka dan ternyata kedua-dua individu tersebut sama seperti pelanduk dua serupa.

Rata-rata wrganet yang menonton video tersebut juga mengakui kesamaan wajah kedua-duanya dan yang membezakan mereka hanyalah tahi lalat.

siang tadi lepas jumaat akim cakap dia rindu arwh abah dia rindu nk cium abah..dgn xdisangka masa kami jemput mak balik dari haji kakak ipar tenampak muka sebijik arwh abah..terus panggil akim suruh tengok..alhmdulilah mgkn doa dia tadi allah

angkat.terimakasih ya allah hilang kn sedikit rindu kami pada arwah.. terimakasih pakcik melayan kerenah kami semua..bg akim peluk cium pakcik…

Sumber:TT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *