“Lima Kali Mimpi Wajah Yang Sama”Gelang Emas RM8,500 Hilang , Ustaz Dan Pelajar Tahfiz Solat Hajat .Pencur1 Panas Pulangkan Duit Dalam Bentuk Duit

Seorang wanita bersyukur apabila individu yang mencur1 seutas gelang emas bernilai RM8,500 akhirnya memulangkan semula perhiasan itu baru-baru ini.

Bercerita, Norhazwani Che Wahid berkata, gelang emas milik adiknya itu hilang lima bulan lalu sewaktu mereka pulang dari sebuah kedai aksesori kereta di Terengganu.

Adiknya hanya menyedari gelang tersebut tiada di dalam beg galas yang dibawa setelah mereka pulang ke rumah di Kuala Nerus.

“Adik saya sedar gelang dia dah tak ada semasa beli makanan di warung berdekatan dengan rumah. Masa dia nak keluarkan duit dari handbag, dia perasan gelang tu dah hilang.

“Saya cakap mungkin terj4tuh tapi dia cakap tak mungkin sebab barang lain semua masih ada. Jadi kami cuba ingat semula semua tempat kami singgah.

“Sebelum hilang tu kami ada singgah di pusat pameran untuk ambil kereta baharu dibeli adik saya. Kemudian kami berempat pergi kedai aksesori pula bersama ibu dan sepupu saya,” jelasnya yang senang disapa Wani.

Wani berkata, adiknya tertinggal beg tangan miliknya sewaktu pekerja premis tersebut menukar aksesori kereta baharunya.

Menurut anak sulung daripada empat adik beradik ini, gelang seberat 34.33 gram bernilai RM8,500 sewaktu dibeli itu merupakan hadiah daripada ibu bapa kepada adiknya.

Pelbagai usaha dilakukan Wani dan ahli keluarga namun gelang tersebut tidak dapat ditemui dan adiknya akhirnya pasr4h.

“Masa dekat kedai aksesori tu adik saya keluar dari kereta. Dia tertinggal beg tangan dalam kereta dan itu kali terakhir dia tengok gelang tu.

Semasa ayah keluar rumah, dia terkejut apabila melihat satu bungkusan hitam dalam raga motor yang disorok bawah topi.

“Jadi kami syak orang terdekat yang ambil. Kami reda dengan kehilangannya selepas segala ikhtiar dilakukan. Kami ada juga minta tolong beberapa buah tahfiz dan ustaz untuk lakukan solat hajat.

“Tapi baru-baru ini adik saya hampir lima kali bermimpi wajah orang sama yang mungkin ambil gelang tu. Memang kami terasa barang tu dekat sangat, membuatkan kami buat solat hajat selama 18 hari berturut-turut,” jelasnya.

Sehinggalah pada Rabu, keluarganya dikejutkan dengan satu bungkusan plastik hitam yang diletakkan di dalam raga motosikal bapanya.

Alangkah terkejutnya apabila dalam bungkusan tersebut terdapat wang tunai RM8,500 dan mereka terus menganggap barang kemas yang dicuri sebelum ini telah dipulangkan dalam bentuk duit.

Walaupun bersyukur apabila pencuri telah membayar ganti rugi tetapi mereka sekeluarga tetap berasa terkilan kerana pencuri itu dikatakan individu yang dikenali.

“Semasa ayah keluar rumah, dia terkejut apabila melihat satu bungkusan hitam dalam raga motor yang disorok bawah topi. Ayah terus bawa bungkusan tu masuk dalam rumah.

“Ayah buka bungkusan tu depan kami dan semua orang terkejut apabila wang RM8,500 ada dalam tu. Dalam bungkusan tu terdapat satu nota bertulis ‘Saya minta maaf atas k3s’.

“Saya syak dia ganti semula sebab dia berada dalam ketakutan sekarang selepas banyak posting dekat media sosial kami buat sebelum ni. Apa yang boleh saya katakan, berhati-hatilah dengan mereka yang pura-pura baik depan kita,” ujarnya menitipkan pesanan.

Sumber:Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *