Lebih 30 Tahun Memer1ntah , Isteri Syahmi Sazli Luah Rasa Terkilan Masal4h Air Tak Selesai.

Isteri kepada pempengaruh dan Y0utuber terkenal Syahmi Sazli iaitu Anissa Faizul melu4hkan perasaan mengenai isu bekalan di Kelantan menerusi sebuah hantaran di lamam Fb miliknya.

Lebih 30 tahun jaga, tak selesai juga

Anissa dalam hantaran melu4hkan rasa kesal dan kec3wa apabila mas4lah tersebut sehingga kini tidak mampu diselesaikan meskipun sudah lebih 30 tahun pihak terlibat memerintah pentadbiran negeri.

Luahnya, air merupakan agen penting buat semua orang bagi melakukan sebarang aktiviti harian terutama mengambil wuduk untuk mengerjakan solat.

“Lebih 30 tahun dah duk jaga (memer1ntah). Benda asas pun tidak boleh nak selesaikan.

“Dengan air la nak ambil wuduk, solat di rumah. Mandi selepas pulang dari kerja untuk pergi ke masjid dan solat berjemaah,”luahnya.

Cakap lebih kata tak sayang agama

Anissa yang juga seorang usahawan mengatakan dirinya tidak mampu meluahkan pandangan peribadi secara berlebihan kerana sedia maklum akan kesan yang bakal diterimanya kelak.

Pun begitu, dia juga berharap agar masal4h asas seperti air di negeri tersebut dapat diselesaikan dan sekaligus memudahkan urusan penduduk setempat untuk mendapatkan sumber bersih sebelum menunaikan solat.

“Kato (Kata) lebih lebih kan, oyak (cakap) tak sayang ko agama (sayang agama). Benda asas untuk jupo (jumpa) Sang Pencipta pun tak selesai,”luahnya lagi.

Hantaran berbentuk lu4han itu dikongsinya selepas terdapat seorang warga Fb di grup Pasir Mas meluahkan rasa kesal terhadap masal4h air di rumahnya terletak di Kampung Banggol, Stol, Pasir Mas.

Difahamkan, sudah enam bulan air di rumahnya tiada iaitu dari pagi sampai ke malam sehingga terp4ksa mengambil air di masjid.

Sumber: FB Anissa Faizul , OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *