Perkongsian Aidid Marcello meraikan kejayaan anak sulung bikin seb4k ramai‘Hadiah berharga daripada anak…’

Bukan mudah untuk ibu bapa berjauhan dengan anak-anak, namun itulah ketetapan yang dilakukan oleh personaliti televisyen, Aidid Marcelo dan isterinya,

Norzie Pak Wan Chel apabila mengambil keputusan memberhentikan anak mereka daripada sekolah biasa untuk dihantar ke tahfiz.

Namun, ternyata keputusan yang dilakukan itu cukup berbaloi dan membu4hkan hasil kini.

dalam satu hantaran di media sosi4l baru-baru ini, Aidid berkongsi luahan rasa terharu selepas anak sulungnya berjaya menghafal 30 juzuk al-Quran dalma tempoh 11 bulan di sekolah berkenaan.

Lebih membahagiakan apabila anak mereka bernama Iman antara pelajar yang menerima anugerah dalam satu majlis yang diadakan di akademik tersebut.

“Alhamdulillah. Terima kasih Allah. Bagi kami ayah & ibu, xda apa lagi dah hadiah yg lebih berharga jika nak dibandingkan dengan apa yang @imanmarcello berikan kepada kami.

“Terima kasih Iman kerana menjadi anak yang taat dan berjaya mengharungi pelbagai ujian dan cabaran sepanjang proses hafazan ni.

Sebagai ayah, tiada yang lebih bermakna daripada melihat zuriatnya berjaya.

Justeru, personaliti media sosial itu menitipkan doa supaya anaknya menjadikan al-Quran sebagai sahabat terbaik.

“Sem0ga Iman terus berjaya dan jadikan Al-Quran sebagai sahabat terbaik sehingga ke penghujung usia. Jangan lupa daddy & mummy ya bila kami dah xda nanti.

“Ingat, Iman anak sulung lelaki kami. Bacaan Quran dan doa anak yang soleh sahaja yang mampu membantu kami kelak.

Daddy & mummy tulis disini bukan untuk ri4k tetapi sebagai tempat utk Iman baca kembali dan insyaAllah menjadi peringatan untuk anak cucu Iman nanti, insyaAllah,” ungkapnya.

Pada masa sama, Aidid meluahkan rasa gembira kerana pengorbanan mereka suami isteri membuahkan hasil.

“Doakan juga kepada maka ayah lain yang sedang berhempas pulas dengan anak sedang habiskan Al-Quran, untuk terus sabar dan semoga anak kita semua sayang Al-Quran sampai mereka dijemput Ilahi, insyaAllah.

“Maafkan saya kalau ada silap kata & bahasa, sekadar ingin luahkan rasa gembira setelah pengorbanan selama ini membuahkan hasil 😍

Sumber:hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *