Kahwin Malam Ni,Ibu Shuib Ded4h Sikap Watie Ada Persamaan Dengan Arwh Siti Sarah.

Ibu kepada pelawak dan penyampai radio, Shuib iaitu Salamiah Salami melu4hkan rasa syukur kerana akhirnya anak lelakinya terbuka hati untuk mendirikan rumah tangga sekali lagi dengan wanita pilihan hati, Watie Hanifiah.

Salamiah berkata, bukan mudah untuk Shuib menerima wanita lain dalam hidupnya selepas pemergian isterinya, Siti Sarah pada dua tahun lalu.

“Alhamdulillah, bersyukur sangat sebab Shuib dah terbuka hati menerima wanita lain dalam hidupnya, sekaligus menggantikan ibu kepada anak-anaknya.

“Sebelum ini, tid4k dinafikan dia tidak yakin untuk berumah tangga lagi kerana dia bukan sahaja memikirkan tentang dirinya sahaja, malah anak-anaknya,”ujar Salamiah.

Bagaimanapun, dia sebagai ibu menasihati anaknya supaya menerima Watie sebagai peneman hidup buat dirinya dan anak-anak.

“Saya nasihatkan, kalau nak dapatkan pasangan yang baik apa sal4hnya. Ternyata Watie se0rang wanita yang baik serta bersabar dengan anak-anak,”jelasnya.

Dalam pada itu, Salamiah mend3dahkan Watie yang juga seorang usahawa memiliki persamaan dengan arwh Siti Sarah seperti sikap pelupa yang ada antara mereka berdua.

“Ciri-ciri Watie ini sebenarnya banyak dengan arwh Siti Sarah. Iyalah, saya pun bukannya orang baik. Kalau saya tak suka, saya terus je mar4h. Tapi dia macam arwh, kalau dia mar4h dia masih lagi datang kepada kita dan meminta maaf.

“Sikap lucu lain yang sama dengan arwh adalah Watie ni pelupa. Kalau tengok telefon tu, dia akan f0kus sampai tak peduli orang panggil. Tapi saya selalu ingatkan dia, tak boleh begitu,”katanya.

Katanya lagi, sikap Watie yang gemar melayan kehendaknya setiap kali datang berkunjung ke rumah membuatkan dia teringat akan sikap arwh Siti Sarah.

“Lagi satu apa yang sama adalah dia se0rang yang suka melayan saya setiap kali datang ke rumah. Seperti arwh juga, saya teringin hendak makan apa-apa, dialah orang yang sibuk dapatkan atau masakkan untuk saya,”kata Salamiah.

Sementara itu, Salamiah turut mendoakan agar rumah tangga yang bakal dibina oleh Shuib dan Watie pada malam ini di Shah Alam kekal bahagia selama-lamanya.

Sebelum ini, pas4ngan ini dilaporkan mengikat tali pertunangan pada 6 Mei lalu di sebuah majlis tertutup yang diadakan di kediaman usahawan tersebut.

Sekadar info, Shuib mendirikan rumah tangga dengan penyanyi, arwh Siti Sarah Raissuddin pada 2011, namun mningg4l dunia disebabkan w4bak pada Ogos 2021.

Perk4hwinan mereka itu dikurniakan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 12, Dzahira Talita Zahra, 10, Ariq Matin, 8, serta Ayash Affan berusia setahun lima bulan.

Sumber: hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *