Janna Nick dan Dini Schatzmann sah suami isteri dengan sekali lafaz, nikah di Pulau Langkawi

SETELAH lama berteka teki, pelakon Janna Nick akhirnya sah bergelar isteri kepada pilihan hatinya aktor Dini Schatzmann dengan sekali lafaz dalam majlis pernikahan di Masjid A’ishah Sungai Menghulu, Langkawi pada pagi Sabtu.

Dini atau Dini Azan Schatzmann, 29, dinikahkan sendiri oleh bapa Janna iaitu Muner Abdullah dengan disaksikan oleh Pengerusi Masjid Aisyah, Langkawi iaitu Othman Yahya serta sepupu pengantin perempuan, Amir Fikri dan Amar Fikri.

Pada majlis tersebut Janna menerima mas kahwin sebanyak RM2,603 berserta seutas rantai emas.

Dini dan Janna kini sah suami isteri.

Difahamkan ia merupakan adalah simbolik tarikh perkenalan mereka pada 27 Mac 2019.

Upacara pernikahan tersebut diadakan secara tertutup dan hanya dihadiri oleh ahli keluarga terdekat kedua-dua belah pihak dan juga beberapa rakan artis yang rapat dengan pasangan mempelai.

Dalam pada itu Janna berkata, dia sedikit gementar dan risau untuk melangkah ke alam perkahwinan memandangkan akan mengubah status hidupnya.

“Ini adalah satu fasa dan langkah terbesar sepanjang 28 tahun usia saya. Mengubah status daripada single ke isteri dan insya-Allah, seorang ibu.

“Saya juga mahukan satu majlis yang lebih dekat dengan saya sebagai Nurul Jannah. Meraikan fasa baharu saya bersama keluarga tercinta dan rakan-rakan,” katanya.

Sementara itu, Dini pula megakui teruja untuk memikul tanggungjawab sebagai suami serta berharap perkahwinan mereka diberkati Allah SWT.

“Alhamdulillah, rasa terpaling bahagia, maksimum. Rasa lega jua, majlis pernikahan ini sudah selesai dan berjalan lancar. Maka bermulalah perjalanan baharu kami sebagai suami isteri.

“Kami memang merancang perkahwinan yang bersifat peribadi dan privasi. Lebih bermakna untuk keluarga kami. This is a once in a lifetime moment in our life. Kami mahu jadikan majlis ini sesuatu yang indah sebagai memori kami berdua,” ujarnya.

Bercakap mengenai bulan madu, Dini berkata, dia memilih Koh Lipe sebagai destinasi bulan madu pertamanya.

Janna sebak semasa majlis pernikahan.

Manakala soal anak pula, pasangan berkenaan sepakat untuk menyerahkan soal rezeki pada Allah.

Pasangan tersebut seterusnya diraikan dalam sebuah majlis resepsi yang berlangsung di sebuah resort terkemuka di Langkawi.

Sebelum ini, kecoh mengatakan hubungan cinta antara Janna dan Dini berakhir apabila aktres berkenaan memuat naik pelbagai status di Instagram menggambarkan perasaannya pada Disember tahun lalu.

Sumbar; Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *