Jalaludin Hassan Dimasukkan Ke Hspital ,Sed1h Tidak Dapat Beraksi Di Pentas Mega Spontan”Sil4p Saya Tak Pandang Serius Peny4kit Ini”

Pelakon Datuk Jalaluddin Hassan dimasukkan ke Hspital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM) Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Selangor sejak Rabu lalu ak1bat j4ngkitan kvman pada saluran kencing.

Jalaluddin, 69, berkata, dia menahan s4kit sejak seminggu lalu dan hanya mendapatkan nasihat daripada anak saudaranya yang juga merupakan seorang d0ktor.

Namun peny4kit itu tidak pulih sepenuhnya sehingga mem4ksanya mendapatkan rawatan di hspital.

Jalaluddin kini sedang berehat dan menerima raw4tan.

“Sebenarnya sejak minggu lalu saya sudah mula rasa s4kit pada bahagian pinggang. Awalnya saya hanya dapatkan rawatan daripada anak saudara saya yang juga merupakan seorang d0ktor.

“Pada mulanya saya rasa seperti sudah pulih… kencing pun dah tak s4kit dan saya meneruskan pembab1tan dalam Mega Spontan dan aktiviti kerja lain.

“Rupanya peny4kit begini kena pergi ke hspital bukannya hanya buat rawatan biasa. Kemuncaknya Ahad lalu sakit ini meny3rang semula sehingga saya perlu ke hspital,” katanya ketika dihubungi mStar.

Dalam pada itu, pelak0n filem Pulang ini meng4kui kesal kerana memandang ringan mengenai peny4kit ini sehingga menyebabkan ia menjadi lebih mvdarat.

“Silap saya juga kerana tidak memandang s4kit ini secara serius. Anak saudara saya sudah minta saya ke hspital tetapi saya kata padanya saya masih banyak kerja perlu diselesaikan.

“Dia agak kec3walah dengan saya kerana peny4kit-peny4kit seperti ini tidak boleh hanya dirawat dengan makan ubat kerana itu hanya sementara,” ujarnya.

Berkongsi perkembangan terkini, Jalaluddin memberitahu keadaannya sudah semakin baik namun perlu menjalani beberapa prosedur rawatan lanjut.

Dia bagaimanapun sed1h kerana tidak dapat menyertai rakan-rakan lain dalam program Mega Spontan yang akan bersiaran pada malam Jumaat.

Rakan artis sempat melawat Jalaluddin di hspital.

“Keadaan saya sekarang baik-baik sahaja dan sedang mengambil ubat antibi0tik. D0ktor juga akan membuat pemeriksaan untuk lihat keadaan anggota badan saya yang lain sama ada turut terkes4n atau tidak.

“Saya amat s3dih juga kerana tidak dapat bersama dengan kawan-kawan yang lain dalam Mega Spontan. Saya sudah maklumkan kepada pihak Astro dan mereka juga faham dengan situasi saya.

“Buat masa ini, d0ktor menyarankan untuk saya berehat dahulu di hspital untuk menerima rawatan selanjutnya,” katanya.

Sumber:HM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *