Instinct Isteri Tepat , Panggil Anak Dari Asrama Pulang Berkumpul Satu Keluarga Walaupun Belom Dapat Info Suami Dalam Pesawat Terhempas.

“Apabila saya tahu dia (Shaharul Amir Omar) dalam pesawat, anak-anak kat asrama terus dimaklumkan… walaupun (masa itu) tak tahu status,” ujar balu mngsa nahas pesawat terhempas di Elmina Selangor, Suhaila Akasha.

Menurut wanita berusia 46 tahun itu, tindakannya itu didorong oleh gerak hatinya yang kuat menyatakan suaminya terlibat dalam tr4gedi menyayat hati itu.

Lebih membuatkan dia yakin apabila dia mengetahui jenis kapal terbang serta masa dan perjalanan pesawat yang dinaiki suaminya.

“Sekarang tengok media sosi4l dulu, hati terdetik… instinct dah rasa walaupun tiada siapa yang beritahu dia (arwh) ada dalam tu tapi apabila tengok jenis kapal terbang, dari mana dan jam berapa jadi gerak hati tu memang dah ada.

“Malam tu dia ada cakap bergerak (berlepas) pvkul berapa, apa aktiviti mereka, jadi saya tahu dia akan bergerak jam berapa, sampai Subang jam berapa, apabila tengok yang kat media sosi4l ni kita boleh agak,” luahnya sayu.

Malah katanya, selepas melihat beberapa video yang tersebar di media sosi4l, dia terus mencari maklumat sehinggalah disahkan oleh Panglima Udara (Laksamana Tan Sri Abdul Rahman Ayob).

“Suami bekas NAVY (Tentera Laut Diraja Malaysia), jadi saya dapat maklumat daripada Panglima Udara yang dia ada dalam tu.

“Cuma status underground tu belum dapat dikenal pasti tapi selepas itu, pihak syarikat Galaxy maklumkan kepada saya apabila mereka dapat pengesahan dan keadaan semua mngsa,” katanya.

Melihatkan keadaan video yang tersebar, ibu kepada empat cahaya mata ini mengakui tetap terkejut ketika dimaklumkan tentang kematian suaminya, tetapi tetap belajar untuk menerima kenyataan.

“Walaupun saya dah boleh agak situasi macam mana sebab video dah tersebar, apabila dapat berita tu kita dah kurang kejutan… belajar reda,” tambahnya ketika ditemui di Jabatan Perubatan F0rensik Hspital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang.

Berkongsi lanjut, Suhaila memaklumkan anak sulungnya, lelaki, berusia 19 tahun mempunyai masal4h autisme manakala tiga lagi perempuan dengan yang bongsu berusia 12 tahun.

Shaharul Amir merupakan salah seorang penumpang pesawat Beechcraft 390 yang terhempas di Elmina pada Khamis.

Sumber:mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *