Dalam Perjalanan Pergi Sekolah , Guru Terlibat Kemalangan Sempat Mengucap Dan Sebut “Allah”

Seorang guru lelaki mninggal dunia selepas lebih seharian bertarung ny4wa di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hspital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF).

Memetik laporan Harian Metro, mngsa Ahmad Syahir Abdul Rahman terlibat dalam kemal4ngan di Kampung Panchor, Pagoh itu cedera par4h dan dimasukkan ke zon merah HPSF.

Walau bagaimanapun, pengajar Sek0lah Kebangsaan Kundang Ulu, Bukit Gambir itu dilaporkan kritik4l dan telah menghembuskan nafas terakhir pada jam 11 pagi, semalam.

Ketua polis Daerah Muar Asisten Komisioner Raiz Mukhliz Azman Aziz berkata, kemal4ngan berlaku ketika mngsa dalam perjalanan ke tempat kerja dari rumahnya di Kampung Parit Raja.

Tambah beliau, sebuah kereta Toyota Vios dipandu seorang penuntut cuba memotong kenderaan di hadapannya namun gag4l lalu mengakibatkan kemal4ngan tersebut.

“Bagaimanapun, cubaan pemandu g4gal lalu merempuh motosikal ditunggang mngsa. Rempuhan itu menyebabkan motosikal tercampak dan mngsa mengalami pendar4han di kepala,” katanya.

Dalam pada itu, berita kemat1an itu mengundang rasa seb4k dalam kalangan kenalan rapat dan orang ramai yang mengucapkan salam takziah kepada ahli keluarga mngsa.

Lebih menyedihkan, mngsa dikatakan sempat mengucap serta menyebut kalimah ‘Allah’ sebelum tidak sedarkan diri dan dibawa ke HPSF untuk rawatan lanjut.

Sumber: Harian Metro (Alias Abd Rani), Facebook,OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *