“Dah Hidupkan Roadtax” Tumpang Rezeki Anak , Rider Tular Dapat pakej Tunai Umrah.

Kisah mengenai penghantar makanan dikenali Muhammad Shahrul Shah Abu Bakar, 26, mendapat perhati4n ramai selepas tular gambar dan videonya berjalan kaki sambil menggalas beg makanan selepas motosikalnya dikatakan telah disita dalam satu sekatan jalan raya.

Pemuda yang berasal dari Sungai Pelek, Sepang itu turut meng4kui kesilapannya selain menyerah sendiri kunci motosikalnya kepada pihak berkuasa dalam operasi di Jalan Persiaran Negeri di Nilai, Negeri Sembilan kira-kira 12 tengah hari, Selasa.

Tumpang rezeki anak, ‘rider’ tul4r dapat pakej umrah

Terbaharu, seorang individu tampil berkongsi rezeki dengan menawarkan pakej menunaikan umrah buat penghantar makanan tersebut pada 4 hingga 14 Oktober ini.

Bagaimanapun, pelawaan tersebut terp4ksa ditolak secara baik oleh Muhammad Shahrul Shah kerana dikatakan tidak sanggup untuk meninggalkan isteri dan anak yang baru sahaja dilahirkan dua bulan lalu.

“Team kami baru hubungi adik ni (Muhammad Shahrul Shah) petang tadi (semalam) untuk bawa dia umrah percuma pada 4 Oktober hingga 14 Oktober ni.

“Isteri dia baru bersalin dua bulan, memang sus4h. Kami tawarkan pergi umrah pun, dia macam tak sanggup nak tinggalkan bayi dan isteri. Isteri dia berasal dari Sabah. 

Allahuakbar, memang Allah sayang adik ni, semua orang doakan dia,”tulis wanita dikenali Rosma Ali.

Digantikan dengan ayah, mahu jaga isteri dan anak masih kecil

Akan tetapi, pemuda berkenaan memaklumkan tempatnya akan digantikan kepada bapa kandungnya kerana dia mahu menjaga isteri dan anak.

Dah bayar roadtax

Sementara itu, dalam hantaran individu dikenali Rafiq Zainal jelas menyatakan pemuda berkenaan telah pun menghidupkan semula roadtax miliknya selain melu4hkan rasa syukur kerana banyak pihak sudi membantu.

“Alhamdulillah, terima banyak… Saya tumpang rezeki anak saya. Bebetul rezeki datang, tak sangka benda ni jadi vir4l,”luahnya apabila ditawarkan bantuan menyelesaikan masal4h roadtax insurans motosikalnya.

Sumber: FB Rosma Ali, Rafid Zainal,OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *