Coretan isteri redha permergian suami undang rasa sayu “Abang sentiasa buat saya dihargai”

Bagi seorang isteri, kehilangan suami yang menjadi tempat berkongsi kasih dan bergantung harap pastinya bukan mudah untuk dilalui. 

Hanya yang mengalaminya sahaja yang dapat merasai betapa sedih, pilu, sebak malah pelbagai rasa tersimpan di hati bila diuji dengan sebuah kehilangan.

Pun begitu meskipun jasad terpisah, kenangan dan memori indah bersama pasangan akan kekal terpahat di ingatan dan menjadi sumber kekuatan untuk membesarkan anak-anak.

Begitulah yang cuba dikongsikan oleh isteri kepada arwah Lt Kol (PA) Ag Askandar bin Ampuan Yaacub yang telah meninggal dunia semasa menjalani Misi Pendakian Gunung Everest.

Luahan hati itu diterjemahkan di dalam coretan yang cukup menyentuh hati, dikongsikan dan membuatkan warganet turut tersentuh hati membacanya.

Ini Antara coretan yang dikongsikan oleh Fiza Hamid.

Coretan Fiza Buat Arwah Suami :

I’m really proud of you sawoku ..

Saya tau abang sudah cuba yg terbaik ,

saya tau abang mau pulang ke pangkuan kami dalam keadaan bernyawa .. hari² abang cuba contact kami ,tak pernah miss ucap i love you & miss you setiap kali vc .. Setiap masa mau tengok anak² ..

sesungguhnya terasa sangat sakit utk terima abang sudah tiada ..

Tapi Allah lebih sayang abang ..

by tau , by perlu redha ..

Alhamdulillah terima kasih sudah jadi suami yang sangat hebat selama 13tahun ..

Inshaallah by akan terus kuat untuk 6 orang anak kita .. Abang suami yg sangat baik ( caring, loving ) selalu dahulukan pendapat isteri .. selalu cuba tunaikan semua permintaan isteri dan anak² .. walaupun sibuk bekerja , 

tidak pernah sehari pun abang abaikan kami .. kalau outstation selalu bawa by dan anak² .. sibuk bekerja tapi abang akan selalu curi masa untuk bersama kami ..

Abang memang seorang bapa yg sangat² sayangkan semua anak , selalu pesan dgn anak² ” help mama , listen to mama “.. setiap petang lepas balik dari kerja mesti dia wajibkan anak² keluar bermain di luar rumah .. arwah tak mau anak² stress terkurung di rumah , tiada aktiviti fizikal ..

Abang selalu berterima kasih sebab by sudi jadi surirumah jaga anak² , sentiasa buat saya rasa dihargai .. Bila ada sesiapa tanya “wife kerja mana ” abang selalu jawab dengan bangga:

” wife kerja housewife , tapi kerja housewife sangat susah , dialah yg boleh atur anak2 & rumah , jadi PA saya .. kerjaya yg sangat hebat “

terima kasih sawoku .. you treated me like a queen .. Ramai yg sayang abang .. Ramai yang mau hulurkan sumbangan & bantuan .. Saya sangat² bangga jadi isteri abang ..

Al fatihah .. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *