Cara Kanak-Kanak Ini Berniaga Tarik Perh4tian Net1zen “Bawak Bersabar Dik Benda Boleh Bincang”

Nada seorang kanak-kanak yang seolah-olah ‘m4rah’ ketika sesi jual beli dilakukan walaupun sebenarnya t1dak, tular di aplikasi TkTk dan dikongsi oleh seorang lelaki dikenali sebagai Sapik.

Video pendek dikongsi memaparkan ‘kepetahan’ seorang kanak-kanak lelaki yang cuba mempromosikan beberapa menu makanan termasuklah roti john, murtabak dan kuih di hadapan sebuah kedai makan. 

Apa yang menarik perh4tian orang ramai apabila nada yang digunakan oleh kanak-kanak ini seolah-olah dia sedang mar4h namun pada hakikatnya sama sekali tidak.

Bukan itu sahaja, kanak-kanak ini turut mengulangi menu yang sama dengan harapan dapat menarik minat para pembeli yang berada di tempat kejadian sambil membawa dua bungkusan makanan pada kedua-dua tangannya.

Roti john, murtabak, kuih. Semoga murah rezeki adik.

Ujar pemilik video ini, kanak-kanak tersebut sama sekali tidak mar4h kepada pelanggannya cuma nada yang digunakan agak ‘tinggi’.

Adik itu cakap roti john, murtabak, kuih. Dia tak mar4h pun cuma cakap kuat sahaja.

Ketika artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih pelbagai respon daripada wargamaya yang turut terhibur dengan ‘taktik’ yang digunakan kanak-kanak kecil ini.

Komen daripada net1zen:

Sumber:HM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *