Bekas Menantu Zainal Abidin Diser4ng Oleh Sekumpulan Lelaki Ketika Sedang Makan , Terg4mak Tarik Anak Dalam Dakapan

Ujian demi ujian terp4ksa dilalui bekas menantu jurulatih bola sepak kebangsaan Datuk Zainal Abidin Hassan iaitu Suzur Sofia pada tahun 2023.

Terbaharu Sofia atau Suzur Sofia Smeth Jaya, 32, mendakwa dia diserang sekumpulan lelaki ketika sedang makan malam bersama seorang bongsunya yang berusia dua tahun di sebuah restoran di Petaling Jaya.

Kata Sofia, dia mengenali dua individu menyer4ngnya namun enggan mended4hkan identiti mereka susulan k3s masih dalam siasatan pihak berkuasa.

“Ketika saya sedang makan bersama anak, saya diser4ng sekumpulan lelaki yang tidak dikenali, selepas itu saya terus bawa anak saya masuk ke dalam kedai makan itu.

“Tangan saya dan anak ditarik oleh tiga individu, hanya dua orang saya kenal tapi saya tak mahu ded4hkan siapa kerana sedang dalam siasatan polis.

“Sekarang ini saya hanya mahukan keadilan disebabkan kenapa kerana saya tak tahu apa m0tif mereka nak r4mpas anak saya sedangkan saya ibu kandung yang sah,” katanya 

Sebelum ini, bekas suami Sofia iaitu Zaiza Zainal Abidin did4kwa menceder4kan Sofia namun dia mengaku tidak bersalah atas pertuduh4n tersebut di Mahkamah Sesyen Sepang, Selangor.

Untuk rekod, Zaiza dan Sofia mendirikan rumah tangga pada Januari 2016 dan disahkan bercer4i talak satu pada Jun lalu.

Hasil perkongsian hidup mereka dikurniakan dua cahaya mata.

Sumber:Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *