Bapa Akui Ujian Terlalu Berat ,Tiga Anak Keluar Beli Aiskrim M4ut Kem4langan.

Suk4r bagi seorang bapa menerima hakikat bahawa tiga daripada lima anaknya mningg4l dunia apabila motosikal ditunggang terbab1t kemal4ngan dengan sebuah kereta di Kilometer 7 Jalan Benta/Lamir, Kampung Langgar, Pekan tengah hari semalam.

Menurut lap0ran Harian Metro, Nik Mohd Khairul Hisyam Derahman berkata, Nik Nur Faqihah, 11, dan Nik Ikram Nuqman, 5, teringin menikmati aiskrim sebelum keluar bersama abang mereka Nik Ikram Idwan, 15.

“Saya seolah tidak percaya apabila isteri menghubungi memberitahu tiga anak kami m4ut dalam kemal4ngan, namun apabila melihat gambar mereka, hati saya begitu sayu.

“Terlalu berat untuk menerima takdir ini namun saya reda. Ini uji4n berat perlu saya dan isteri terima.

“Dalam sekelip mata tiga daripada lima anak saya meninggalkan kami tanpa disangka, terlalu berat uji4n yang terpaksa saya dan isteri terima,” katanya ketika ditemui media di Unit F0rensik Hspital Pekan hari ini.

Bercerita lanjut, bapa berusia 41 tahun itu meng4kui agak terk1lan kerana tidak sempat membantu Nik Ikram Idwan meneruskan persek0lahan selepas berpindah ke kampung tersebut pada Disember lalu.

Nik Mohd Khairul Hisyam berkata, arwh anaknya itu sudah melakukan persiapan bagi meneruskan persek0lahan ke tingkatan tiga tetapi hajatnya tidak kesampaian.

“Kejadi4n ini adalah sejarah hitam dalam hidup saya sekeluarga, terlalu suk4r untuk diterima,” ujarnya.

Terdahulu, tiga beradik itu m4ut di lokasi kejadian selepas motosikal ditungg4ng mereka terb4bas memasuki laluan bertentangan sebelum bertembung dengan kenderaan pelbagai guna (MPV) yang datang dari arah hadapan.

Rata-rata net1zen tumpang simpati terhadap Nik Mohd Khairul Hisyam atas kehil4ngan tiga orang anak serentak selain mendoakan dia serta isteri Nur Baizura Mustaffa, 34, tabah menerima ujian Allah SWT.

Salam takziah kepada keluarga mangsa

Moga tabah dan reda atas pemergian

Sumber: OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *