Anak Lan Solo Minta Ayahnya Berhenti Jadi Artis ,Tak T4han Jadi S4saran K3caman,Semua Benda Serba S4lah Di Mata Net1zen.

Isteri kepada penyanyi Lan Solo berkongsi rasa s3dih apabila mengenangkan nasib anak sulungnya iaitu Nur Amna Qaleesya yang sering menerima kec4man net1zen meskipun tidak melakukan sebarang kesal4han.

Nur Sheila Hassim berkata, hanya kerana Amna, 11, anak se0rang selebriti semua yang dilakukannya t1dak kena di mata orang ramai.

Jelasnya anak perempuannya itu terlalu kecil untuk faham dan berdepan dengan situasi tersebut malah sudah banyak meng0rbankan masa kecilnya dengan perkara neg4tif.

“Dia banyak k0rbankan masa kanak-kanak dengan kec4man. Dia terlalu kecil untuk berdepan dengan dunia kec4man.

Lu4han Sheila di Instastory.

“Kasihan sebenarnya, dia enjoy sikit pun sal4h di mata net1zen. Dia menari pun sal4h. Serba-serbi s4lah hanya kerana dia anak selebriti,” katanya.

Sheila berkongsi perkara itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di Instastory miliknya bagi menjawab pertanyaan diberikan oleh pengikutnya.

Dalam pada itu, Sheila mend3dahkan Amna pernah hampir berputus asa dengan apa dilaluinya sehingga meminta bapanya iaitu Lan untuk t1dak menjadi se0rang artis.

“Sampai satu tahap dia putus asa dengan hidup dia. Sampai dia pernah cakap boleh tak Daddy tak perlu jadi artis? Sebab kawan-kawan sek0lah dia tak pernah kena kec4m.

“Sedangkan kawan-kawan anak saya juga main TikT0k, menari juga, mengaji juga. Korang faham kan?,” ujarnya.

Sheila bagaimanapun tertanya-tanya adakah net1zen tidak pernah mengalami zaman kanak-kanak sehingga t1dak pernah memahami situasi yang dialami oleh Amna.

Pun begitu, Sheila bersyukur kerana mempunyai sahabat iaitu Syura dan Fiza Halim yang sentiasa memberikan semangat buat Amna untuk tetap terus meneruskan minatnya.

Sheila mahu anak-anaknya membesar seperti kanak-kanak lain.

“Kadang saya pun tertanya-tanya net1zen ni tak pernah kecil ke? Tak pernah lalui zaman kanak-kanak ke? Main k4hwin-k4hwin, main masak-masak guna daun.

“Dulu tak pernah pakai seluar pendek ke masa kecil-kecil? Tapi nasib baik Mama Syura dan Aunty Fiza selalu bagi dia semangat untuk teruskan minat dia,” katanya.

Untuk rek0d, Sheila dan Lan mendirikan rumah tangga pada 5 Disember 2009.

Selain Amna, pas4ngan itu turut dikurniakan tiga lagi cahaya mata iaitu Nur Amna Qeesyara, 8, Muhammad Akid Qassyaff, 7, dan Nur Amna Quxandra, 5.

Sumber:Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *