Anak Ceritakan Detik ahamin Rajab Ditemukan Pengsan Dalam Tandas Pesawat. Juruterbang Minta Kebenaran Menadarat Awal.

Abang ipar kepada pelak0n Azhar Sulaiman mended4hkan bapanya iaitu Datuk Pahamin Ab Rajab baru sahaja pulang daripada menunaikan ibadah haji di Makkah pada 7 Julai lalu sebelum terus berangkat ke London pada keesokan harinya.

Armin Baniaz Pahamin, 51, berkata, mereka sekeluarga sempat menikmati makan malam bersama sebelum Allahy4rham menaiki penerbangan ke London pada pukul 6 pagi di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

“Ayah balik daripada menunaikan haji pada Jumaat lalu. Kami sekeluarga sempat menikmati makan malam bersamanya,” katanya.

Anak lelaki Pahamin iaitu Armin memaklumkan keluarga memilih mengebum1kan arwh di London.

Armin berkongsi mengenai perkara itu menerusi sebuah video yang kongsi semula Azhar di Instagram miliknya pada Selasa.

Dalam pada itu, Armin berkata, sewaktu penerbangan arwh pengsan di dalam tandas sebelum kru kabin dan d0ktor dalam pesawat cuba memberi b4ntuan kec3masan.

“Kabin kru dan d0ktor cuba untuk menyed4rkannya semula, mereka cuba lebih daripada satu jam.

“Juruterbang juga sudah mendapat keizinan untuk mendarat di Lapangan Terbang Heathrow lebih awal malah pasukan paramedik sudah menunggu tetapi sudah sampai masa dia pergi,” katanya.

Sementara itu, Azhar memaklumkan, jnazah Allahy4rham akan diuruskan pada pagi Rabu (esok) dan dijangka dikebum1kan selepas solat Zohor di Gardens of Peace, Five Oaks Lane, Chigwell IG7 4 QP, London.

Pada 9 Julai lalu, Pahamin, 77, mningg4l dunia ketika dalam penerbangan ke London akibat ser4ngan jantung.

Sumber:mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *