Amir Raja Lawak Amalkan Solat Dan Sedek4h Subuh ,Pembuka Pintu Rezeki .

Usahawan dan pelawak, Amir Raja Lawak mend3dahkan amalan solat dan sedek4h pada waktu Subuh merupakan rutin hariannya sebagai pembuka rezeki sebelum menjalankan aktiviti perniagaan.

Bagaimanapun, menurut lap0ran Berita Harian, Amir atau nama sebenarnya, Mohammad Amirullah Azmi berserah kepada rezeki yang diberikan oleh Allah dalam 

kehidupannya sebagai h4mba yang tak pernah berputus asa untuk meneruskan pernigaan air jagungnya.

“Permulaan hidup setiap hari pada waktu pagi. Memang betul apabila orang dahulu kata bangun pagi atau subuh, rezeki akan dimurahkan.

“Mungkin ini adalah apa yang saya boleh kongsikan kepada orang ramai. Saya ada juga amalkan membaca doa supaya dimurahkan rezeki. Selain itu, sedek4h subuh saya juga diamalkan.

“Selepas solat subuh, saya akan sedek4h ke mana-mana tabung atau mereka yang memerlukan. Kalau solat di masjid, saya akan sedek4h dalam tabung masjid.

“Sedek4h sahaja seberapa banyak yang kita mampu dan niatkan baik-baik,” katanya.

Bukan itu sahaja, pelawak yang berusia 34 tahun itu t1dak pernah lupa untuk menghulurkan sedek4h kepada pusat pendidikan atau tahfiz yang berdekatan.

“Selain masjid, saya juga sedek4h ke rumah tahfiz berdekatan termasuk memberikan air jagung untuk pelajar kerana mereka memang sukakannya.

“Cuma, apa saya boleh katakan solat pada pagi setiap hari adalah kuncinya. Mungkin amalan dan doa orang ramai juga menjadi pembuka laluan untuk Allah berikan rezeki kepada saya,” ujarnya lagi.

Dalam pada itu, Amir meng4kui lebih selesa dan tenang dengan perniagaan yang diusahakan dan bersyukur kian mendapat sambutan daripada orang ramai.

Sumber: BH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *