Alif Satar Tetap Teruskan Geng Subuh Dan Larian 1 Januari Selepas Kemalangan”Dugaan Kecil Sahaja”

Kecederaan ringan dialami akibat kemal4ngan tidak mematahkan semangat penyanyi dan pelakon Alif Satar untuk meneruskan misi Geng Subuh Macam Jumaat pada 1 Januari nanti.

Kata Alif atau Muhammad Alif Mohd Satar, 33, kejadian yang menimpanya itu hanyalah satu dugaan kecil dan dia hanya perlu berehat sebelum menjelang tarikh berkenaan.

“Dugaan kecil sahaja. Perjuangan belum selesai. Insya-Allah dengan rehat cukup masih boleh berjemaah Subuh bersama pada 1 Januari 2024,” katanya.

Alif berkongsi perkara itu di laman Instagram miliknya pada Sabtu.

Dia turut memaklumkan keadaan dirinya dalam keadaan baik tanpa mengalami sebarang kecederaan serius selepas melakukan pemeriksaan d0ktor.

“Sudah buat pemeriksaan doktor dan semuanya selamat, tiada patah. Masa jatuh kepala s4kit dan pening, t4kut juga ada yang serius tetapi doktor beritahu tiada simptom pendar4han dalaman.

“Cuma badan s4kit-s4kit… semoga buat penghapus d0sa. Allah uji sikit sahaja. Terima kasih semua yang mendoakan kesejahteraan,” ujarnya.

Pada Jumaat, Alif terlibat dalam kemalangan ketika dalam perjalanan ke rumah ibu bapanya yang terletak di Hartamas, Kuala Lumpur.

Alif anggap kemalangan yang berlaku sebagai dugaan buatnya.

Alif yang menunggang motosikal ketika itu hilang kawalan apabila sebuah kereta yang secara tiba-tiba masuk ke lorong kiri.

Disebabkan ingin mengelak kenderaan berkenaan, Alif mel4nggar bahu jalan dan terjatuh.

Sementara itu program Geng Subuh Macam Jumaat merupakan satu inisiatif Alif sendiri untuk mengajak lebih ramai peminat beragama Islam sama-sama hadir ke masjid menunaikan solat berjemaah.

Pada 1 Januari nanti, dia juga akan mengadakan acara larian selepas solat berjemaah.

Sumber:HM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *