Akhirnya Shuib Bersemuka , Berpelukan Dengan Individu Tersebut . Bakal Ambil Tind4kkan Terhadap Seorang Lagi Individu.

Selepas bersemuka dan bertentang mata, penyampai radio Suria FM iaitu Shuib terbuka hati memaafkan individu bernama Zulhairi Abu Othman, 35, yang telah menyeb4rkan f1tnah terhadap dirinya dan arwh isteri, Siti Sarah di media sosi4l, baru-baru ini.

Dalam pertemuan yang berlangsung di kafe Bubblee Bee, Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Kuala Lumpur pada Selasa, Shuib atau Shahmira Muhamad, 39, turut mengingatkan Zulhairi supaya tid4k lagi menyeb4rkan f1tnah tentang dirinya dan keluarga.

“Sejak bercakap di telefon semalam (Isnin), saya juga sudah berlembut hati. Hari ini Zulhairi tampil dan memohon maaf.

Shuib dan Zuhairi bersemuka pada Selasa.

“Saya maafkan dia. Saya tahu dia seorang yang beradab kerana ber4ni datang hari ini. Mungkin sil4p kerana berkongsi di media sosi4l sebelum ini,” katanya dalam pertemuan tersebut.

Kedua-dua mereka juga dilihat berpelukan sebelum Shuib sendiri memohon maaf sekiranya sesi yang berlangsung bakal mengundang masal4h lain buat Zulhairi.

Dalam pada itu, Shuib memberitahu dia sedang mengesan seorang lagi pengguna media sosi4l bernama John Dihani kerana telah menyebarkan f1tnah tentang kemati4n isterinya itu.

Shuib dengan nada tegas akan mengambil tind4kan undang-undang terhadap individu berkenaan sebagai pengajaran agar perkara sama tidak berulang lagi.

“Biarlah peguam saya yang pergi berjumpa dia dahulu. Saya sudah bincang perkara ini boleh ambil tind4kan dan saya akan s4man sebagai satu bentuk pengajaran.

“Perkara ini nampak mudah tetapi ia melibatkan kemati4n isterinya. Tvduhan itu seolah-olah saya membvnuh isteri sendiri. Kalau betul sila bersemuka dengan bukti.

Perkara ini nampak mudah tetapi ia melibatkan kemati4n isterinya. Tvduhan itu seolah-olah saya membvnuh isteri sendiri. Kalau betul sila bersemuka dengan bukti

“Saya tegas dengan pendirian ini sebab saya tahu apa yang dikatakan semua tidak betul,” ujarnya.

Pada Isnin lalu, Shuib berkongsi dua paparan pengguna media sosi4l yang menyeb4rkan f1tnah kononnya dia terlibat dengan dengan ikutan Freemason.

Dua individu itu juga menyebut, Shuib sengaja membuat perancangan dengan pihak hspital sehingga menyebabkan kemati4n Sarah.

Shuib bakal ambil tind4kan s4man terhadap seorang pengguna media sosi4l.

“Perkara ini boleh menimbulkan keraguan. Sebab saya sendiri yang melihat arwh mningg4l dunia, saya yang mengangkat jnaz4h. Jadi penyebaran berita ini boleh timbulkan sal4h faham.

“Kalau ada bukti jom kita ke hspital untuk bercakap,” tegasnya.

Untuk rekod Sarah mningg4l dunia akibat j4ngkitan C0vid di Hspital Canselor Tuanku Mukhriz UKM (HCTMUKM) pada 9 Ogos 2021.

Sumber:mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *