Adira Mak Yang Happy Go Lucky Tak Tengok Benda Negatif Di Socmed”Jangan Layan Benda Negatif”

“Setiap anak ada perangai pelik yang berbeza-beza. Adira boleh capture apa yang diaorang sekeliling. Tapi anak-anak masih kecil jadi masih belum ada pendirian masing-masing.”

“Macam anak sulung dia lain depan camera dengan off cam. Anak nombor dua pula banyak buat hal sendiri. Anak ketiga pula macam makcik-makcik, pandai berdikari. Anak nombor 4 pula masih kecil jadi saya tak dapat nak cakap dia macam mana.”

“Most of the time Adira cuba untuk berkawan dengan mereka. Biar mereka rasa selesa bersama Adira, tak takut untuk share apa sahaja. Ada masa tegas dengan anak-anak, masa main dengan anak tu mainlah. Tapi perlu tegas.”

“Jadi ibu bukan mudah, tapi kita boleh cuba. Adira banyak belajar dari anak-anak juga. Satu tip yang nak jadi ibu happy go lucky, Adira tak akan benarkan satu benda yang negatif pun masuk dalam hidup Adira. 

Tak suka nak buang energy untuk negatif. Bukan senang sebab anak berderet masih kecil.”

“Adira memang plan nak beranak ‘sapppp’ sekali, lepastu besarkan je anak. Lepastu Adira boleh jaga badan gitu”

“Adira tak suka fikir banyak, okay je semua benda. Tak suka negatif. Jadi Alhamdulillah semua yang baik-baik je czer keempat-empat anak.”

“Emosi kena jaga lepas bersalin. Pantang makan dan berjalan. Kalau czer tu jangan terlampau fikir negatif.”

sumber:hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *